2016. június 17., péntek

Karikaturisták pénzteremtő vállalkozása

KITÖMÖTT KARIKATURABABÁK AJÁNDÉKBA
 

Sok tehetséges karikaturista van, de karikaturák készítéséből nehéz megélni, és nem mindig kellemes kint ülni köztereken, turistalátványosságok előtt forró napon vagy esőben megrendelőre várva, aki vagy érkezik vagy nem. A nyugati világban néha, néha jönnek érdeklődők, a bolygónknak ebben a felében viszont, ahol a gazdasági fejlődés olyan mértékben teszi lehetővé a bevételekből fakadó megélhetést, hogy sok családban még a napi kenyér biztosítása is gondot okoz, nem igazán érdekeltek a különböző társadalmi rétegekhez tartozó polgárok abban, hogy például karikaturababákat készítsen valakI róluk vagy barátaikról, ismerőseikről mintázva azokat, meglepetés ajándékként. Székelyföld, Erdély, de talán az egész Románia polgáraira érvényes lehet a fenti
megállapítás. Az Amerikai Egyesült Államokban kissé másabb a helyzet, így a karikaturák iránti érdeklődés is sokkal figyelemre méltóbb.


Igaz, hogy az amerikai karikaturisták is nagyon leleményesek voltak, amikor egy kényelmesebb és jövedelmezőbb kereseti formát találtak ki. Honlapjukon keresztül azt vállalják, hogy annak aki beküld magáról három fotót, megírja hogy milyen színű a haja és a szeme, valamint befizet 69 dollárt, elkészítik a karikaturáját kitömött pamutbaba formájában. A vállalkozás cégneve az, hogy „I am a stuffed animal”, azaz Én egy kitömött állat vagyok. A baba többféle méretben kérhető, sőt lehet egyszerre több példányt is rendelni.

A megrendelők többsége nem csak maga az a személy, akiről a karikaturát kérik, hanem rendszerint egy barát, ismerős, rokon, aki személyes ajándéknak és meglepetésnek megrendeli a szeretett személy karikaturababa mását. Ilyen szempontból közelítve ehhez a vállalkozói ötlethez, gondolom semmivel sem lenne rosszabb dolgunk ebben a régióban sem, ha vennők mi is a bátorságot és valami ilynet vagy ehhez hasonlót létrehoznánk. Hisz tehetséges rajzolóink, festőink, karikaturistáink, rongybaba készítőink, nekünk is vannak. (Gecsei & Főcze)

Forrás: weblap

Webszájt: http://www.iamastuffedanimal.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése