2016. június 10., péntek

Világsikernek örvendő egyéni vállalkozás - plüssállatokkal


ÁPOLÁSRA SZORULÓ "LELKIBETEG" PLÜSSÁLLATOKKAL

Egy német vállalkozónak az jutott az eszébe, hogy a világon biztos hogy nemcsak egyforma szokványos „édes,” szokványos plüss játékfigurákra van szükség, hanem szokatlan, pl. beteg plüss játékállatokra is. Ezért „lelkibeteg” plüssállatokat gyártott, mint amilyen a depresszióban szenvedő teknős, vagy a víztől rettegő krokodil, a személyiségzavaros birka, vagy a hallucinációban szenvedő kígyó.


A weblapján a figurák rajzfilmen megelevendnek, és látható hogy egy ideggyógyintézetben kezelik őket. Aki ilyen beteg plüssállatot vásárol, az 10 euróért vásárolhat hozzá egy posztert is, amin a betegségek helyes kezelési módja látható, valamint a plüss játékállat klinika pszichoterápiás elemzésének eredményei.

A német vállalkozó, Martin Kittsteiner, állítólag azért lett világhírű ezzekkel a plüss játékfigurákkal, mert a gyerekek, sőt a felnőttek is szeretik azt ami esendő, szánalmas, és jó
érzést ad nekik az, ha a „beteg” állatoknak segíthetnek a gyógyulásban, és orvost és szerető gondozót játszhatnak.

Minden figura 30 euróba kerül a webboltban, amelynek szövegét a világsiker miatt már több nyelvre lefordították.

Erdélyben és Székelyföldön a gazdasági és pénzügyi megerősödés, a társadalmi felemelkedés a legfontosabb célkitűzéseink közé tartoznak, de amennyiben a sérült állatok iránti empátia, a gondoskodó szeretet megnyílvánulásait kiaknázva próbálkozna valaki megélhetését biztosítani, első nekifutásból nem valószínű, hogy világsikert tudna elérni. Ennek ellenére tudomásul kell vennünk, hogy a nagyvilágban ilyen is van, ami mindenképpen egy érdekes módja lehetne, a székely-magyar "kurázsi" és a hazai (székelyföldi) vállalkozói szellem kibontakoztatásának.(Gecsei & Főcze)


Forrás: weblap
Webbolt: http://www.parapluesch.de/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése