2016. augusztus 22., hétfő

Egyedi ajándékok, cégreklámok almára gravírozva

JÓ ÜZLET LEHET NEM CSAK ALMATERMESZTŐKNEK !
EGYEDI AJÁNDÉKOK, CÉGREKLÁMOK ALMÁRA GRAVÍROZVA


Székelyföldön is elérkezett az almaszüret ideje. Egyes fajtákat a sikeres almatermesztők már látványos gyümölcs tároló kosarakba gyűjtenek és íztől, színtől, mérettől függően, amúgy megfizethető 4-5 lej/kg áron értékesítenek. Előnyt élveznek az eladásnál azok a gyümölcsök, amelyeket a gyümölcstermesztő kertészek vegyszer és méreganyagok mellőzésével, természetes módon kezeltek, védelmeztek a különböző betegségektől, kártevőktől. Ha nálunk székelyföldön és Erdélyben még nem is jött divatba értékesítés előtt, még a fákon érés közben emblémázni a szép almákat, véleményem szerint, mint vállalkozói érdekességet, itt is érdemes lenne kipróbálni. Valószínű új pénzügyi eredményeket hozna az almaértékesítés itthoni és az egész országra kiterjedő piacain is. Hisz gondoljunk csak bele 4-5 euró/drb - amit németországi almatermesztők ezzel a gravírozási módszerrel inkasszálnak - és 4-5 lej/kg árkategóriák között, amit itthoni almatermesztők kaphatnak, azért van némi különbség. Egy 1kg-os kosár 6 -7 darab almát tartalmaz, és ha ötletes emblémákkal ellátva 4-5 euróért adhatják el darabját a termesztők, akkor minimum 24 eurót, maximum 35 eurót tehetnek zsebre kilógramonként. Ez a pénzteremtési ötlet, minden értékesítési elvárást felülmúl !

Németországot említettem, mert ott például egyre többen foglalkoznak alma emblémázásával, mert a szivecskékkel, mosolygó fejekkel (smiley) vagy cégemblémával ellátott alma jól eladható darabonként magánszemélyeknek mint egyedi ajándék, vagy cégeknek mint reklámszköz. A titka az, hogy az almára lézerrel kell rágravírozni a mintát vagy emblémát, mert a lézer nem sérti az alma héját, így az alma nem kezd rohadni és barnulni a minta mentén.

A másik természetes emblémázási módszer az, hogy az almafákon érő, és még le nem szedett almára a termesztő kis szív alakú vagy speciális más mintájú sablonokat ragaszt ( fotó), és a minta természetes módon „rásül” az almára, ahogy az almát megpirítják a nap sugarai (bikinihatás), majd a sablont el lehet távolítani. Ehhez lézer sem szükséges.

Külföldön az almaemblémázás az almatermesztőknek nagy üzlet, mert egyre több nagy cég rendel reklámajándéknak emblémás almát (pl. még a Német Légitársaság, a Lufthansa is). Az egyik termesztőnél pl. 1000 db. emblémás lézerezett alma megrendelése esetén a darabár 0.99 eurócent. Ha csak egy magánszemély rendel egy-két egyedi emblémás almát, akkor a darabár 4-5 euró is lehet, de mégis szívesen vásárolnak ilyet például a fiatal és idősebb szerelmesek.(Gecsei & Főcze)

Német almaterjesztő webboltja: http://www.herzapfelhof.de/herzapfel-hof
Lézeres cég: http://www.laser-apfel.de/index2.php

Szöveg és kép: hivatkozott weblapok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése