2016. október 2., vasárnap

Amatőr körzeti szakácsok hálózata

AMATŐR KÖRZETI SZAKÁCSOK HÁLÓZATA
VÁLLAKOZÓI ÖTLETEK MINDENKINEK

Önmegvalósító vállalkozást indíthat minden olyan érdeklődő is, aki szeret finom ételeket főzni és amatőr körzeti szakácsként szeretné megkeresni a kenyerét. Mindössze arra van szükség, hogy a vállalkozás létrehozásában érdekelt egyén vállalja fel az amatőr körzeti szakácsok hálózatának kiépítését. Amennyiben olvasóink úgy hiszik, hogy nálunk ez lehetetlen, igyekszünk gyorsan megnyugtatni, hogy vannak már a nagyvilágban sikeresen működő hálózatok.
Egy holland szájt (honlap) lehetővé teszi, hogy főzni szerető amatőr szakácsok készítsenek és biztosítsanak finom fogásokat a lakókörzetükben élő, munkába járó, elfoglalt embereknek. Ez egy szabadpiaci vállalkozás, mely jelentős kasszasikereket valósított meg. Így joggal feltételezzük, hogy környékünkön is működhetne hasonló szolgáltatás.
A szpecifikus vállalkozás lényege, hogy aki úgynevezett lakókörzeti szakács szeretne lenni, annak - ahogy a hollandiai mintában olvasható - a létrehozott cég( KFT, PFA, EV) webszájtján fel kell töltenie az általa kínált ételkülönlegességek, fogások fotóit és leírását, meg kell adnia, hogy mikor lehet elvinni az ételt, és az mennyibe kerül.
A fogyasztók kiválasztják a nekik tetsző ételt, befizetik a pénzt a rendszer fizetési útmutatásai szerint, és elhozzák az ételt a megadott címről. A honlapot működtető cég a kuncsaftok által befizetett pénz 70%-át havonta egyszer utalja át a szakácsoknak, és 30%-ot megtart a szájt fenntartására és tökéletesítésére, valamint bevétele 10%-át egy non-profit szervezetnek adományozza, melynek célja az éhezés enyhítése a világban.
Ha a hollandiai vállalkozóknak sikerült, a székelyföldi vállalkozói szellemmel és vénával megáldott, régiónk gazdasági és társadalmi felemelkedésében, a pénzügyi függetlenségünk megvalósításában, családjaink megerősödésében érdekelt atyámfiainak miért ne sikerülhetne? (Gecsei & Főcze)
Forrás: Springwise.com
Webszájt: www.tweetjemee.nl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése