2016. október 18., kedd

Hordókocsma, söröző

HORDÓKOCSMA, SÖRÖZŐ
ÚJABB PÉNZTEREMTŐ VÁLLALKOZÓI ÖTLET
Két német asztalosmester arra jutott, hogy zavartalan ünneplésre és bensőséges beszélgetésre a legjobb hely egy hordó, és kifejlesztették az úgynevezett gasztro-hordót sokféle változatban.

Rábírtak éttermeket a tesztelésre, és azt tapasztalták, hogy a hordókban a vendég több időt tölt és többet fogyaszt, mint egy normál borozóban/sörözőben, és így nő a vendéglős forgalma.

Gyártottak álló és fekvő hordót, ventilátorral vagy fűtéssel ellátott hordót, és padokkal vagy körülállható asztalokkal ellátott hordót. A Keitel & Hesse asztaloscég mindenféle egyéni kívánságot is teljesít.


Egy hordóba maxImum 10 személy fér el. A hordó vörösfenyőből készül, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A hordókat fel lehet állítani éttermen belül, vagy egész évben a szabadban. A hordót használják például vendéglősök dohányosok számára elkülönített helyként, sőt használják szaunahordóként, kerti hordóként, kocsmaként, borozóként, vagy gyorsimbiszként is.

Környékünkön legközelebb Haralyban tevékenykedtek ügyeskezű kádár mesterek, akik utódai ma is jó minőségű, megrendelés alapján különböző méretű hordókat tudnak legyártani. Vállakozó szellemmel megáldott székelyföldi honfitársaink, aki szeretnének hasonló vendéglátási újdonságokat bevezetni, kipróbálhatják. A hordókat szeparé gyanánt vagy a szabadban, telkeiken szalonnázó, flekkenező, kávézó, söröző, hétvégi társalgó stb szerepében is felhasználhatják. Kíváncsian várjuk, mikor kapunk meghívást Kovászna megyében, az első hordókocsmába, sósmogyorót ropogtatni, igazi csíki sört kortyólgatni (Gecsei & Főcze).


Webszájt: www.das-holzfass.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése