2017. január 8., vasárnap

Hordozható hajvágó szalon

KREATÍV VÁLLALKOZÓI ÖTLET
A szépségipar egyes ágazataiban, bizonyos szolgáltatások, mint amilyenek a fodrászkodás vagy hajvágás hordozható kabinokban, Angliában már nem is számítanak újdonságnak, míg Európa más országaiban viszont vállakozó kedvű honfitársaink etekintetben, még gyerekcipőben tapogatóznak.

Számtalan gazdaságilag fejlett nyugati ország területén a nagy irodaházak előtt parkoló, buszokon kialakított mobil hajvágó szalonok nem számítanak már új dolognak, de nem olyan régen egy angol cég érdekes formatervezésű, hordozható hajvágó kabint alakított ki, melyet mindenképpen az újdonságok között kell megemlíteni.
A Hajkabin (HairPOD) hordozható fodrászkabin, amely különleges kapszulára hasonlít. Bármikor bárhol felállítható. A levágott hajat egy beszívó egység magába szívja és azonnal eltünteti. A legfőbb előnye, hogy 3-4 órai munkával felállítható akár reptereken és vásárokon, fontos tömegrendezvényeken, és ehhez csak elektromos csatlakozóra van szükség.

Az első kabint a londoni repülőtéren állították fel olyan utasoknak, akik a várakozási időt hasznosan szeretnék eltölteni.
A vállalat franchise partnereket keres a vállalkozás sok országban való terjeszkedéséhez, és a kabinokat 20.000 angol fontért, azaz kb. 6, 85 millió forintért árulja. Aki ilyet vesz, annak többé nem kell helyiségbérleti díjat fizetnie. A kabinokat manikűrösök is vásárolni szokták.
Erdélyben és Székelyföldön a kreatív fantáziával, képzelőerővel, újitási elképzelésekkel, ezen a téren jó ötletekkel rendelkező nemzettársaink, az itthoni szépségiparban dolgozó szakemberek számára, a fent említett méregdrága kabinok helyett, valamilyen itthon is fellelhető műanyag, vagy más újra hasznosítható anyag és egyedileg is elérhető technológia (pl. fröccsentés) segítségével, környezetbarát megoldások kidolgozásával, hasonló mozgatható kabinokat gyárthatnának. Ezeket aztán sokkal olcsóbban, de mégis a helyi viszonyokhoz képest, többszörös hozadékkal, haszonnal dobhatnának a hazai és nemzetközi piacokra. Bár tudatában vagyunk annak, hogy mifelénk "Isten malmai, lassabban őrölnek", mégis reménykedünk abban, hogy valaki akad a szorgalmas székely-magyar társadalom vállalkozói közül, aki hordozható hajvágó szépségszalonunk kivitelezését, a közeljövőben felkarolja(Gecsei & Főcze).
Webszájt: www.hairpod.net
Kapcsolat: info@HairPOD.co.uk 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése