2017. április 9., vasárnap

Tarzan kalandparkok építése

Kalandipari vállalkozás (Tarzan attrakciók szolgáltatása)
Az utóbbi években egy vidéki amerikai fiú, nagy sikerrel lelkesíti a világ fiataljait, vállalkozóit különös üzleti ajánlatával.
Mivel 15 évesen egyetlen szórakozása az volt, hogy kertjükben két fa közé nagy magasságban kábelt feszített ki és azon csúszkált egy csigával, hamar rájött, hogy milyen sokféleképpen lehet csigával kábelen csúszkálni: pl. ülve, lógva, hason, háton, stb. Mindegyik fajta csúszkáláshoz óriási szakértelemmel kell a kábelt vágni, rögzíteni, a kellékeket, pl. karabinereket, csigákat, felfüggesztő alkalmasságokat összeválogatni, vagy ahol nincs megfelelő két fa, ott nagyon speciális szakértelemmel kell kábeltartó póznákat találni és leverni a földbe. A fiú óriási tapasztalattal különböző szerszám-és kellékcsomagokat állított össze mindegyik csúszkálási módhoz, és ezeket árulni kezdte az Interneten részletes installációs leírással, amihez blogot is vezet. 
Nemcsak az USA, hanem a világ számos más országából is jelentkeztek fiatal vállalkozók, hogy országukban és lakóhelyükön ők is szeretnének kalandcsúszdákat létesíteni a lakosság számára akár helyi erdőkben, vagy pl. folyók felett olyan helyeken, ahol semmilyen más attrakció nincs a turisták és
kikapcsolódni vágyók számára, és ilyen attrakciók szolgáltatásával szeretnének pénzt keresni. Ezért az amerikai fiú most tervezi, hogy „erdei bemutatótermet” létesít, ahol mindenfajta olyan csúszkálási módot és eszközt felszerelve is bemutat leendő vevőknek, amelyekhez kellékcsomagokat lehet nála vásárolni.
Egy ideje divat, hogy a világ számos országában óriás-beruházásként belépődíjköteles erdei Tarzan kalandpályákat létesítenek nagyvállalkozók vagy (turisztikai) hatóságok. Az amerikai fiú világsikere azt mutatta meg, hogy a jövőben felesleges ilyen attrakciókat nagyberuházásként vagy közpénzen létesíteni, mert erre egyéni- és kisvállalkozók is képesek a fiú webboltjában vásárolt kis profi eszközcsomagokkal.
Erdlélyországban, Székelyföldön számos olyan kihasználatlan terület létezik, ahol kevés befektetéssel és egy kis kreativitással, hasonló vállalkozásokat lehetne létrehozni és működtetni. Sepsiszentgyörgyön is - de nem csak itt - például, a város szélén, a Makovecz Imre által tervezett ravatalozó ház, és református temető után, az erdő irányában, a fenti célnak megfelelő "hatalmas gödör" várja, az extrém sportokat kedvelő fiatalokat, vállalkozókat, hogy hasonló turisztikai attrakciók, extrém élmények biztosításával, sokkal kedvezőbb áron ilyen kalandparkot létesítsenek és működtessenek. Gondolom, a Polgármesteri Hivatal támogatná az ötletet.(Gecsei & Főcze). Gyerünk fiatalok. Kalandra fel !
Szöveg, fotó forrás: weblap
Webszájt: http://www.ziplinegear.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése