2018. február 22., csütörtök

Sörözgető, pedálozó haverok - vállalkozói ötlet

A sörbicikli

A sörbicikli egyszerre 16 személynek tesz lehetővé jó  szóra-kozást. Fedélzetén egy sörcsap található hordóval, és nem motor hajtja, hanem a sörözgető barátok pedállal.

A sörbiciklit két kölni(Németország) barát találta ki, és ők azóta sörbiciklik licencbe adásából vagy bérbeadásából élnek. Havonta 100 ajánlatkérést kapnak átlagosan az egész világból, Németországban jelenleg több tucatnyi sörbicikli közlekedik az utcákon. A biciklit úgy találták ki, és építették meg, hogy a pedálozók feltétlenül beszélgetésbe egyelednek egymással, ezért ismerkedésre is alkalmas: Hannoverben pl. egymást előre nem ismerő 8 nőnek és 8 férfinak fejenként 17.50 eurót kell fizetnie (amiben benne van a sör ára), és ezért két órán át ismerkedhetnek egymással, és így számtalan kapcsolat születik.

Nyáron arra is van lehetőség, hogy a pedálozók grillt rendeljenek, télen pedig átalakítják a biciklit forrralt bort kínáló borozóvá. 

Az üzemeltető bevétele egyrészt a bicikli bérbeadásából, másrészt reklámfelület értékesítéséből származik. A Bierbike GmbH a licencadó, és üzemeltetőpartnereknek adja bérbe a biciklit. Ezért az üzemeltetők márciustól októberig havonta 750 eurót fizetnek neki, és 500 eurót a többi hónapért. Az üzemeltetők forgalma általában havi 6.000-9.000 euró.



Licencadóként a cég havi hírlevelet küld a licencvevőknek, amiben tájékoztatja őket a legjobb gyakorlatról, és minden üzemeltetőnek honlapot csináltat hogy egységes legyen a dizájn.

A biciklik bérlése pénteken óránként 120 euró minimum két órára, ha pedig négy órára veszik bérbe, akkor csak 110 euró. Vasárnap a díj 10 euróval magasabb. A bérleti díj nem tartalmazza az ital költségét. Ez egy liter sörre 3.50 euró, az üdítő literenként 2 euró, és egy üveg pezsgő 10 euró. Vasárnaptól csütörtökig az all-inclusive ellátás keretében két órára egy 20 literes hordó sör 200 euró.

Italmérési engedélyre nincs szükség, mert a sört hordóként adják tovább. Vezetői jogosítvány sem szükséges, mert ez biciklinek számít. A reklámbevétel az üzemeltetőké. Ebből havi 300-800 euró, átlagban évi 7.500 euró származik.



Kissé más árakon számolva, Székelyföldön is bevezethető hasonló “vendéglátó pedálos szerkentyű”, ha akad valaki, aki érdekelt lenne egy ilyen ötlet gyakorlatba ültetésében.(Gecsei & Főcze).

Webszájt. www.bierbike.deamszterdami sörbicikli videó magyar forrásból:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése